Hoodstock

The origins:

Ik woonde tussen 2013 en 2019 in een studentencomplex aan de Spaklerweg in Amsterdam Oost: De HJE Wenckebachweg. Hier was al een tijdje een bewonersvereniging bezig met het opzetten van evenementjes voor de buurt. In 2014 werd ik benaderd om dit evenement over te nemen en in 2015 vormde dit zich tot Hoodstock Blockparty. Ik droomde eigenlijk al heel mn leven weg bij het idee van een echte Blockparty. Ikvond het geweldig om op raves te komen en merkte dat deze evenementen een veel groter gevoel van vrijheid gaven dan de grotere massieve commerciele evenementen. De mensen die ik leerde kennen als VJ en videomaker vonden het idee van een Blockparty ook tof en zo ontstond de insteek van de Blockparty.

 

Van niets iets

In een bepaald opzicht was de buurt een van de minder aantrekkelijke plekken van Amsterdam. Een stel geplaatste containers op een bedrijfsterein. Een gelikt feest geven zou hier alleen werken als een vlag op een modderhoop, daarom kwam eigenlijk het idee om met Hoodstock het houtje touwtje concept te omarmen. Omarm de modderhoop, zoiets: Leef die modderhoop. Een ode aan modder. In feite geven we een rave met een vergunning en dat is ook precies de sfeer die we neer willen zetten. Wat ik niet durfde te dromen was dat het event compleet viral zou gaan. Ik schrok me echt kapot toen ik ineens doorkreeg dat we duizend bezoekers zouden krijgen en hiermee werd Hoodstock in een klap een begrip. Het toffe hieraan is dat de buurtbewoners en bezoekers van buiten de buurt echt willen dat dit een vet feest is, ze brengen zelf een soort energie die laat zien dat dit soort events echt iets voor ze betekenen. Muzikaal durven we daarom ook veel gewaagder te zijn en, behold, die ene plaat die een DJ normaal niet kwijt kan slaat hier als een malle er in.

Bijlmerbajes & Kraaiennest:

In 2017 kwam daar een nieuwe kans bij, niet alleen kon ik voor het eerst een kijkje nemen in de Bijlmerbajes: in samenwerking met Lola Lik hebben we hier Hoodstock Behind Bars neergezet. Een Blockparty in een oude gevangenis waar vrij weinig openbare evenementen gegeven kunnen worden. Daarnaast zijn we in 2018 de eerste ooit die op kraaiennestplein een blockparty hebben gegeven. In 2019 stonden we op kwaku.

En nu? Nu gaan we verder met nieuwe projecten, achter de schermen. We zijn heel hard aan het werk om als stichting een begrip te worden achter de schermen waardoor we uiteindelijk voor onze community voor de schermen structureel echt iets kunnen betekenen. Wij zien dat er een flink gat is in de markt van talentontwikkeling. Dus.. Stay dus tuned. Echt, watch us.