Hoodstock

THIS IS JUST IN: HOODSTOCK BLOCKPARTY GAAT NAAR AMSTERDAM ZUIDOOST ALS: HOODSTOCK BLOCKPARTY: THE BIMS – KRAAIENNEST. CHECK VOOR MEER INFO HIER:

Hoodstock.nl
Tickets via Chipta
Facebook event

Ik woon al sinds 2013 in een studentencomplex aan de Spaklerweg in Amsterdam Oost: De HJE Wenckebachweg. Hier was al een tijdje een bewonersvereniging bezig met het opzetten van evenementjes voor de buurt. In 2014 werd ik benaderd om dit evenement over te nemen en in 2015 vormde dit zich tot Hoodstock Blockparty. Ik droomde eigenlijk al heel mn leven weg bij het idee van een echte Blockparty. Ik vond het geweldig om op raves te komen en merkte dat deze evenementen een veel groter gevoel van vrijheid gaven dan de grotere massieve commerciele evenementen. De mensen die ik leerde kennen als VJ en videomaker vonden het idee van een Blockparty ook tof en zo ontstond de insteek van de Blockparty. De Amsterdamse clubscene gunt ons! In een bepaald opzicht is de buurt hier een van de minder aantrekkelijke plekken van Amsterdam. Een stel geplaatste containers op een bedrijfsterein. Een gelikt feest geven zou hier alleen werken als een vlag op een modderhoop, daarom kwam eigenlijk het idee om met Hoodstock het houtje touwtje concept te omarmen. Omarm de modderhoop, zoiets: Leef die fucking modderhoop. Een ode aan modder. In feite geven we een rave met een vergunning en dat is ook precies de sfeer die we neer willen zetten. Wat ik niet durfde te dromen was dat het event compleet viral zou gaan. Ik schrok me echt kapot toen ik ineens doorkreeg dat we duizend bezoekers zouden krijgen en hiermee werd Hoodstock in een klap een begrip. Het toffe hieraan is dat de buurtbewoners en bezoekers van buiten de buurt echt willen dat dit een vet feest is, ze brengen zelf een soort energie die laat zien dat dit soort events echt iets voor ze betekenen. Muzikaal durven we daarom ook veel gewaagder te zijn en, behold, die ene plaat die een DJ normaal niet kwijt kan slaat hier als een malle er in.

Bijlmerbajes: In 2017 kwam daar een nieuwe kans bij, niet alleen kon ik voor het eerst een kijkje nemen in de Bijlmerbajes: in samenwerking met Lola Lik hebben we hier Hoodstock Behind Bars neergezet. Een Blockparty in een oude gevangenis waar vrij weinig openbare evenementen gegeven kunnen worden.

Op dit moment is Hoodstock een vooral onafhankelijk gegeven in Amsterdam geworden. We hopen zo lang mogelijk er mee door te kunnen gaan, dus gemeente Amsterdam, hit me up, lets do this.